Kvinder

Øvelser

Mænd

Øvelser

Top billede Top billede Top billede Top billede Top billede Top billede Top billede Top billede Top billede Top billede Top billede Top billede Top billede Top billede Top billede

Protein Flødeboller


Tid: 1 time

Antal: 10 stk.

Her er en skøn opskrift på flødeboller som du kan lave f.eks. hvis du skal have gæster.
De er rigtig festlige og hjemmelavede flødeboller er altid et hit- især hvis man kan spise dem med god samvittighed. Du kan pynte flødebollerne med f.eks. kokosmel, lilla violer eller frysetørrede hindbær.
Bemærk at flødebollerne skal spises indenfor et døgn idet der ikke er sukker eller glukose i æggehvidemassen og den derfor ikke er så stabil.

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Hæld proteinpulver, affedtet mandelmel og salt ned i en skål og bland det godt sammen.
  • Tilføj skummetmælk lidt ad gangen og ælt, til det har en marcipanagtig konsistens.
  • Hæld lidt affedtet mandelmel ud på bordet og form en pølse af massen med en diameter på ca 8-10 cm. Sæt den herefter på køl i køleskabet i ca. 30 minutter.
  • Tag marcipanrullen og skær 10 runde bunde og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  • Hæld æggehviderne i en skål sammen med strø og pisk det helt stift. Tilsæt citronsaften og pisk lidt mere.
  • Fyld massen i en sprøjtepose eller en alm. frysepose som du klipper et mindre hul i.
  • Fordel æggehvidemassen på bundene med posen.
  • Sæt flødebollerne i en forvarmet ovn ved 180 grader og bag dem til overfladen bliver fast og let gylden. Det tager ca. 7-10 minutter og lad dem derefter køle af.
  • Smelt chokoladen i en skål.
  • Fordel chokoladen over flødebollerne og stil dem på køl til servering.
Næringsindhold pr. 100 gram

Energi:258,4 KCAL

Protein:16,1 GRAM

Kulhydrat:20,8 GRAM

Fedt:14,4 GRAM

niveau: Øvet Niveau: Øvet

Kommentarer

kommentarer