Kvinder

Øvelser

Mænd

Øvelser

Top billede Top billede Top billede Top billede Top billede Top billede Top billede Top billede Top billede Top billede Top billede Top billede Top billede Top billede Top billede

Artikler

Her kan du få mere viden om kost og træning samt læse spændende interviews.
Vi håber de også kan bidrage til en sundere livsstil og en bedre træning.
Siden udvides løbende med flere artikler.

Afhængig af træning

Skrevet af: Rikke Kroer
Interview med Kim Tuure Jessen

Dato: 20. december 2013

Vores model, Kim, er 32 år gammel og han arbejder ved Connection A/S med ad service. Privat er han gift med Gitte og bor i Kolt ved Aarhus.

Hvordan blev du model for Kropstart?Kim Tuure Jessen

Jeg blev kontaktet af Thomas (én af indehaverne af Kropstart, red.) som spurgte om jeg ville være model på videoerne til hjemmesiden. Jeg synes det lød som et spændende projekt som jeg også havde nogle gode idéer til. Samtidig var jeg også nysgerrig efter at se hvad det kunne udvikle sig til, så jeg sagde ja.

Hvad træner du selv?

Uha… Vil du have mit program? (ja tak) Jamen jeg træner hver morgen. Jeg løber mandag, onsdag og fredag og styrketræner tirsdag og torsdag. Om aftenen styrketræner jeg mandag, onsdag og fredag. Derudover underviser jeg i boksning tirsdag og torsdag aften, hvor jeg selv træner lidt med og en gang imellem når overskuddet er til det, spiller jeg fodbold tirsdag aften når jeg har været til boksning. Der er selvfølgelig fodboldkamp hver søndag i sæsonen. Og så er der forresten hyggetræning lørdag formmiddag…

Hold da op… Jeg vidste godt du træner meget, men ikke så meget. Er det en form for afhængighed?

Tjah, det kan man vel godt sige. Jeg har det rigtig godt efter en træning. Så har jeg fået brugt noget energi og fået forbrændt noget af al den mad jeg spiser.

Tænker du meget over din kost?

Det var vigtigt da jeg boksede, men ikke så meget mere. Jeg følger gerne Gittes kure, så vi ikke skal lave flere retter til det samme måltid og hun er god til at få det til at være lækkert.

Hvad er det vigtigste for dig når du træner?

Årh… den var svær… Men det vigtigste må være det kick det giver og den følelse jeg har i kroppen efter jeg har givet den en ordentlig skalle. Samtidig er det godt at have en makker når man styrketræner, for så giver det noget mere sikkerhed når man arbejder med de tunge vægte.

Hvad er din største motivation for at træne?

Jeg kan lide at se fremskridt og mærke at jeg bliver stærkere og kommer bedre i form. Samtidig synes jeg det er fedt at øge min præsentation, men for mig er det bare en bonus at se trænet ud. Igen vil jeg nævne den følelse jeg har i kroppen efter jeg har givet den alt hvad jeg har til træningen.

Du har trænet boksning i mange år- hvorfor valgte du lige boksning?

Altså jeg spillede jo fodbold i mange år, men jeg hader at tabe. Fodbold er jo en holdsport hvor der godt kan være stor niveauforskel internt på holdet. Når man går til boksning afhænger det hele af dig selv. Det er altså kun dig selv du har at takke når det går skidt, men så er du til gengæld også den eneste du har at klappe på skulderen når det går godt.

Op mod en kamp er jeg altid meget spændt og nervøs. Man går og forestiller sig hvordan han vil bokse. Du vender alle mulige scenarier i hovedet. Og på selve kamp dagen tænker jeg ikke på andet. Det hele stopper dog brat i det øjeblik min intromusik begynder. Det er, som om hele verden går i stå. Der kan stå 400 mennesker i salen, men jeg hverken hører eller ser dem og al min nervøsitet er forsvundet. Når man så efter kampen giver sin modstander en stor krammer og takker for kampen, så er det slet ikke til at komme ned på jorden igen. Hvis det er en kamp sent om aftenen, så kan du godt glemme at sove, for det er en helt vild følelse…

Er det ikke farligt at bokse?

Hvis du googler det, vil du faktisk finde ud af, at skadesniveauet er lavere end ved mange andre sportsgrene som f.eks. fodbold og håndbold. Når man er til boksekampe er der altid en læge til stede og du er overvåget under hele kampen. Hvis der er tvivl om du er ok bliver kampen stoppet. De dér Rocky film hvor nogle af bokserne blev slået halvt fordærvet eller dør, det er Hollywood.

Hvordan er det med vægtkrav til en boksekamp?

Hvis du ikke vejer det du skal på grammet, så får du simpelthen ikke lov til at bokse. Der var en kamp hvor jeg skulle en vægtklasse ned, så der skulle jeg tabe 10 kilo på 14 dage, altså jeg skulle fra 77 kg ned på 67 kg. Jeg er super stolt over mig selv over at jeg kunne gøre det og glad for at jeg gjorde det, men jeg ville ikke gøre det igen eller opfordre andre til at gøre det. Det var rigtig hårdt. I den periode var min kost meget ens hver dag. Jeg skar næsten alt væk og brød, korn, pasta, kartofler etc. var helt udelukket. I de 14 dage fik jeg en proteinshake til morgenmad, en proteinshake om formiddagen, tun og appelsinjuice til frokost og en bøf eller et stykke kylling til aftensmad. Samtidig løb jeg en time hver morgen og trænede to timer om aftenen.

Kim Tuure Jesser

Når du skulle træne op til en kamp, hvordan var så den normale fremgangsmåde?

Først og fremmest skulle jeg inden have en god grundform og så skulle jeg de tre uger op til en kamp intensivere min intervaltræning og sparring og have mindre fokus på styrketræningen. I de to dage op til kampen skulle jeg trappe næsten helt ned med træning og blot træne slagserier og tænke på teknik og taktik. Jeg skulle helt droppe sparringen, så jeg undgik at blive skadet og styrketræningen skulle også helt fjernes, så jeg fik fjernet syren fra musklerne og på den måde skulle jeg gerne være frisk og kampklar!

Hvad er dit bedste råd til folk der gerne vil begynde at gå til boksning?

Det er svært at sige… Man er nødt til at prøve det før man ved om det er noget for en. Hvis man har lyst til at prøve grænser af og udfordre sig selv, så er det fedt. Hos de fleste klubber så kan man bare dukke op og så prøve det af. Men prøv det. Man bliver overrasket over hvor hårdt det er.

Har du en anbefaling til folk der gerne vil begynde at træne mht. hvilken sport de skal vælge?

Man skal gøre det klart for sig selv om det skal være en holdsport eller en enkeltmandssport. Hvis man primært går efter at fremme sin egen præstation og motivere sig selv, så er f.eks. boksning eller fægtning godt. Man skal vælge noget man synes virker spændende og så prøve det nogle gange før man evt. giver op. Jeg synes i hvert fald aldrig man skal give op efter en enkelt træning, fordi man måske ikke syntes man var god nok.  Man kan som regel godt få lov til at prøve det nogle gange gratis, for at finde ud af om det er noget for en.